Asfalt Stockholm

RING OSS - 08-121 111 47

Asfalt

Asfaltering i Stockholm

Att göra en yta asfalterad kräver sin kompetens. Vi har både de maskiner som kan värma asfalten som krävs men också skickliga hantverkare som kan bygga en plan yta av asfalten med hjälp av en asfaltsvält. Att asfaltera en yta för parkering, väg, garageuppfart gör att området ser städat och snyggare ut, än en parkering med endast grus.

En asfalterad yta - som till exempel på en innergård - lockar till lek för barn och ungdomar. En parkering håller bilarna renare än en med grus och sand. På våren och hösten gör nederbörden att även den finaste parkering med underlag som grus och sand förvandlas till en lervälling som följer med in i bostaden eller i bilen och smutsar ner.

Vad består asfalten av?

Asfaltbetong, är en blandning av krossad småsten och bitumen. Bitumen fungerar som ett bindningsmedel och håller ihop asfalten, så att småstenarna hålls samman och gör ytan plan och tät. För att kunna lägga på asfalt på en yta, behöver ytan först prepareras. Om du har sett asfaltarbetare, vet du att det ofta arbetar 5-6 män kring en vält, som snabbt lägger på asfalten medan den är rykande het. Sedan kör en asfaltvält och plattar till den. Asfalten får sedan sakta kylas ner innan den är helt körbar.

Är asfalt miljövänligt?

I vanliga fall kräver asfaltproduktionen stora mängder energi och frigör en hel del koldioxid som förstör vår planet, men industrin arbetar alltmer för att göra produktionen av asfalt ännu mer miljövänlig. Den största delen av produktionen kräver att den energi som används, kommer från förnybara källor, som till exempel biobränsle, svartlut som är en restproduktion från pappersindustrin. Det är ett steg på vägen till att produktionen ska bli ännu mer miljövänlig.

Vad kostar asfalt?

Vad en asfaltering kostar och vilket pris asfalten har beror på hur stor yta som ska asfalteras. Ju större yta desto högre pris och tvärtom. En annan faktor som spelar in är vilket slags asfalt som behövs för den yta som ska asfalteras. Det produceras asfalt av olika kvalitet. Ju högre kvalitet, alltså hur tät den är, ju högre pris. Har du en yta som inte kräver så tät massa, kan priset sjunka.

Ett standardpris, på asfalt med en standardnivå kostar allt mellan 100 kronor till 200 kronor per kvadratmeter. Men sedan tillkommer hantverkare som ska arbeta med den. Det bästa du kan göra om du undrar över ett pris på asfalt, är att kontakt oss och få en kostnadsfri offert på arbetet.

Ta kontakt och berätta vad ni behöver hjälp med, så står vi gärna till er tjänst!

Asfalteringsarbeten

Kontakta oss


08-121 111 47

[javascript protected email address]

Kontakta oss för gratis offert


Asfalt

Markentreprenad

Plattsättning


logo-image

Om Oss

Vi utför alla typer av asfalteringsarbeten åt bostadsrättsföreningar, företag och privatpersoner.

Läs mer om oss

Integritetspolicy

Kontakt

Kontakta oss

Org nr: Kontakta oss för gratis offert

Tel: 08-121 111 47

Hitta hit